Menu
0 Kurv
 • Du har ingen varer i kurven

  Gå til kurven
Gå til kurven kr. stk. á Du har ingen varer i kurven Gå til kurven Køb for {{difference}} mere for at få fragtfri levering Samlet pris

KlimaKøkken

Primamad

Det klimavenlige køkken er både nemt, billigt og sundt - både for atmosfæren og din krop - for det handler først og fremmest om at spise flere af årstidens grøntsager.

Produktion, transport og tilberedning af fødevarer står for næsten en tredjedel af vores udledning af drivhusgasser. Men det letteste sted at gøre CO2-udledningen mindre er at spise mindre kød.

Klimakøkkenets dogmeregler

Du kan selv være med til at lette dine måltiders CO2-fodaftryk:

 • Spis mere grønt
  Lad grøntsager og frugter fylde dine måltider. Råvarer fra frilandsproduktion har den mindste CO2-udledning.
 • Spis mindre kød
  Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ. Det er afgørende for CO2-aftrykket hvor store kødrationer vi spiser.
 • Spis danske varer i sæsonen
  Transport af varer spiller en stor rolle for fødevarernes klimaaftryk.
  Spis de grove danske grøntsager som kartofler, kål og rodfrugter frem til februar-marts. Spis masser af de lette grønne sager fra Danmark, når det er højsæson.
  Spis danske tomater, agurker og lignende fra juli-september. Resten af året skal du have dem fra Sydeuropa.
 • Spis efter årstiden
  Frugt og grønt købt uden for deres naturlige sæson er ofte dyrket i opvarmede væksthuse, har ligget på kølelager eller er transporteret til landet langvejs fra.
 • Spis raw food
  Skær ned på tilberedningen af dine grøntsager, det sparer energi i køkkenet, og det er lig med mindre CO2-udledning.
 • Undgå madspild
  Udnyt hele råvaren og planlæg dine måltider, så du bruger rester til madpakken eller næste dags middag. Mellem 10 og 20 pct. af vores fødevarer ender i skraldespanden.
-