Menu
0 Kurv
  • Du har ingen varer i kurven

    Gå til kurven
Gå til kurven kr. stk. á Du har ingen varer i kurven Gå til kurven Samlet pris

Om Aarstiderne Erhverv

I Aarstiderne er omtanke, kvalitet, gennemsigtighed og økologi hverdagskost.

Er alle jeres varer økologiske?

Ja, naturligvis. Alle vores varer er 100% økologiske - på nær den fisk, der er fanget i den fri natur.

Hvordan kan jeg være sikker på, at varerne ER økologiske?

Aarstidernes varer er certificeret økologiske og underlagt kontrol, der sikrer, at de ikke indeholder pesticider og andretilsætningsstoffer, der ikke er tilladte i økologiske varer. Det danske ø-mærke er statskontrolleret. Det europæiske økologimærke på vores kasser viser, at varerne opfylder EU’s krav for økologisk landbrugsproduktion.

Hvor kommer frugten fra?

Vores frugt og grøntsager kommer fra en række avlere og leverandører i Danmark og udlandet. Vores råvarer køber vi af dygtige landmænd, som vi kender og stoler på. Vi har fx et tæt samarbejde med en række spanske, italienske og hollandske avlere, og så har vi fundet specialister i Danmark, der er særligt dygtige til bestemte grøntsager eller frugter. På erhverv.aarstiderne.com vil du altid kunne se, hvor de enkelte råvarer kommer fra.

Leverer I i hele Danmark

Ja!

Hvad med transporten? Er det smart at få frugt fra Sydamerika?

Ingen varer bliver transporteret med fly. Alle oversøiske varer bliver sejlet hertil, og vi bestræber os på, at vores oversøiske varer dyrkes så tæt på havnen som muligt for at minimere landtransport. Varer fra Europa bliver kørt til vores pakkeri i lastbiler.

Hvorfor er tomaten fra Spanien?

I det overordnede klimaregnskab udgør transporten en relativt lille del af den samlede belastning - det viser de klimaberegninger, vi jævnligt foretager af vores sortiment. 

Vi importerer ofte frugt og grønt som appelsiner, tomater og agurker fra fx Spanien. Sæsonen for disse afgrøder er naturligt lang i det sydlige Europa, og det gør, at vi kan skaffe solmodne, velsmagende varer en stor del af året. Alternativet ville være kun at aftage varer fra danske avlere, men den danske sæson er kort, og derfor bruges opvarmede drivhuse til dyrkningen en stor del af året - og det er hverken godt for miljøet eller for smagen. Den forholdsvis lille belastning, som transporten af varerne udgør i det samlede klimaregnskab, er ofte at foretrække frem for drivhusdyrkede danske råvarer.

Hvad med emballagen?

Det specielle ved Aarstidernes fødekæde er, at der er meget kort afstand fra landmanden og gartneren og ud til kunderne. Når vi modtager en bestilling fra en kunde, sendes bestillingen direkte videre til leverandøren, som pakker den endelige vare på stedet. Derved kan vi sikre, at der ikke sker ompakninger og ekstra håndtering. Det gør, at vi både sparer på mængden af emballage og sikrer så friske varer som muligt. Aarstidernes kasser, både træ- og flamingokasserne, bliver rengjort og genbrugt fra levering til levering.

Er økologi ikke frygteligt dyrt?

Økologi behøver ikke koste en bondegård! Med disciplin og kreativitet kan man komme langt. ”Økologi” betyder egentlig ”at holde hus”. For landmanden såvel som for kantinelederen handler det om at holde hus med næringsstofferne, sådan at alle bliver mætte og intet går til spilde. Vi har mange års erfaring med at hjælpe kantiner, restauranter og storkøkkener med en økologisk omlægning, eller måske nærmere udvikling - og giver hellere end gerne en hånd med processen.